Tárkonyos csorba leves húsgombóccal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tárkonyos csorba leves húsgombóccal

Hozzávalók:
Húsgombóchoz:

  • 50 dkg darált hús
  • 1 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • ízlés szerint só, bors, vegeta, fokhagymapor vagy zúzott fokhagyma
  • 10 dkg rizs
  • ízlés szerint petrezselyemzöld

Leveshez:

  • 2-3 szál sárgarépa
  • 1-2 szál fehérrépa
  • 15 dkg zöldborsó
  • 1 fej karalábé
  • ízlés szerint zeller is mehet bele
  • só, bors
  • friss vagy szárított tárkony

Habaráshoz:

  • 200 ml tejföl
  • 2 ek liszt
  • 1/2 citrom leve
  • kevés víz

Elkészítése:

A meghámozott zöldségeket egyforma kockára vágom. Egy nagyobb edényben kacsazsírt vagy más zsiradékot hevítek és a zöldségeket együtt pirítom benne. Hozzáadom a fűszereket is.

Felöntöm vízzel és lassú tűzön főzöm.

Közben előkészítem a húsgolyókat is. A hozzávalókat összekeverem, fűszerezem majd hozzáadom a rizst is (nem kell külön megfőzni).

A gombócokat ezután a levesbe teszem és együtt továbbfőzöm. Mikor a zöldségek és a hús is megfőtt, készítek egy habarást, amit a leveshez adok.

Ízlés szerint még fűszerezem, majd petrezselyemmel megszórva tálalom.