Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Savanyú káposzta leves húsgombóccal recept

Savanyú káposzta leves húsgombóccal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Leveshez:

    • 70 dkg fejes káposzta
    • 5 evőkanál 10 %-os ecet
    • 1 fej vöröshagyma
    • 70 g paradicsompüré
    • 2 db babérlevél
    • 1 mokkáskanál majoránna
    • 1 mokkáskanál bazsalikom
    • 3 evőkanál olaj
    • 1 evőkanál finomliszt

    Gombóchoz:

    • 25 dkg darálthús
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg nyers rizs
    • só, bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    Frissen savanyított káposztából készül a leves. Előző nap a káposztát vékonyra szeleteljük, sózzuk és meglocsoljuk az ecettel, majd összekeverjük és egy napra a hűtőbe tesszük.

    Másnap a káposztáról leöntjük a levet, egy edénybe tesszük, a hagymát hámozva és szeletelve rárakjuk, hozzáadjuk a babér evelet, majoránnát, bazsalikomot, kb 2 liter vízzel felöntjük és fel tesszük főni.

    A darálthúshoz hozzáadjuk az előfőzött és kihűtött rizst, tojást, sót, borsot ízlés szerint és alaposan összekeverjük. Elkészítjük a gombócokat és a felforrt a levesben megfőzzük.

    Mikor a gombócok megfőttek világos rántást készítünk a lisztből és az olajból és besűrítjük a levest, majd a paradicsompürét is hozzáadjuk és pár percig forraljuk még.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá