Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kolbászhúsos gombóc leves recept

Kolbászhúsos gombóc leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg kolbászhús
    • 1 fej hagyma
    • 1 evőkanál törött paprika
    • 4 db nagyobb burgonya
    • 2,5 liter alaplé
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors

    Habaráshoz

    • 1 evőkanál liszt
    • 1,5 evőkanál tejföl

    Elkészítése:

    A kolbászhúsból formázzunk kisebb gombócokat, majd kevés zsiradékon pirítsuk körül.

    A megpirult kolbászgolyókat vegyük ki egy tányérra, majd a kisülő zsírban dinszteljük meg az apróra vágott hagymát.

    A dinsztelt hagymához adjuk hozzá a törött paprikát, majd keverjük el.

    A hagymás alapra rakjuk rá a burgonyát és a kolbász gombócokat.

    Adjuk hozzá az alaplevet, majd főzzük puhára a burgonyát és gombócokat.

    A tejfölben keverjük el a lisztet, majd habarjuk be vele a levest.

    Az elkészült levest szükség szerint ízesítsük még sóval, borssal, majd forrón tálaljuk tejföllel meglocsolva.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá