Kolbászhúsos gombóc leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kolbászhúsos gombóc leves

Hozzávalók:

  • 40 dkg kolbászhús
  • 1 fej hagyma
  • 1 evőkanál törött paprika
  • 4 db nagyobb burgonya
  • 2,5 liter alaplé
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Habaráshoz

  • 1 evőkanál liszt
  • 1,5 evőkanál tejföl

Elkészítése:

A kolbászhúsból formázzunk kisebb gombócokat, majd kevés zsiradékon pirítsuk körül.

A megpirult kolbászgolyókat vegyük ki egy tányérra, majd a kisülő zsírban dinszteljük meg az apróra vágott hagymát.

A dinsztelt hagymához adjuk hozzá a törött paprikát, majd keverjük el.

A hagymás alapra rakjuk rá a burgonyát és a kolbász gombócokat.

Adjuk hozzá az alaplevet, majd főzzük puhára a burgonyát és gombócokat.

A tejfölben keverjük el a lisztet, majd habarjuk be vele a levest.

Az elkészült levest szükség szerint ízesítsük még sóval, borssal, majd forrón tálaljuk tejföllel meglocsolva.