Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Thai csirkegombóc leves recept

Thai csirkegombóc leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 800 ml csirkehúsleves
    • 350 ml kókusztej
    • 2 kaffir zöldcitromlevél
    • 3 cm gyömbér
    • 1 ek halszósz
    • 1 ek zöldcitromlé
    • 1/2 tk cukor
    • 1 pak choi

    A gombócokhoz:

    • 350 g darált csirkehús
    • 60 g konzerv bambuszrügy
    • 2 tk frissen reszelt gyömbér
    • 1 piros chili
    • 2 ek korianderzöld
    • 2 ek halszósz
    • 2 ek kukoricaliszt
    • tengeri só
    • frissen őrölt fehérbors

    A tálaláshoz:

    • karikákra vágott piros chili
    • korianderzöld
    • csíkokra vágott kaffir zöldcitromlevél

    Elkészítése:

    A gombócokhoz tálba tesszük a darált csirkehúst. A bambuszrügyet, chilit és a korianderzöldet apróra vágjuk, majd a húshoz ajuk.

    A gyömbért lereszeljük, majd a halszósszal és a kukoricaliszttel a tálba tesszük. Tengeri sóval és frissen őrölt fehérborssal fűszerezzük. Az egészet alaposan összegyúrjuk és kis gombócokat formálunk, majd félretesszük.

    A csirkehúslevest és a kókusztejet összekeverjük és felforraljuk. Hozzáadjuk a zöldcitrom leveleket és a karikákra vágott gyömbért.

    A gyöngyöző leveshez adjuk a gombócokat és körülbelül 5 percig főzzük. A levest közben halszósszal, cukorral és zöldcitromlével ízesítjük. A pak choit darabokra vágjuk, majd a levesbe tesszük és még 2-3 percig főzzük a levest.

    A tálaláskor a levest tányérokba merjük, karikákra vágott chilivel, korianderzölddel és csíkozott zöldcitromlevéllel megszórva tálaljuk.

    Tipp:

    A thai konyha egyik legfontosabb alapanyaga a kókusz és a belőle készült kókusztej. Ez és a csirkehúsleves adja ennek a csirkegombóclevesnek az alapját. A húslevest érdemes házilag elkészíteni, hiszen ez adja a legfinomabb alapot az ételeinknek. A leveshez való fűszereket, alapanyagokat távol-keleti élelmiszerboltokban szerezhetjük be; javaslom elhagyni a gyömbért, ha valaki nem kedveli.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá