Thai csirkegombóc leves

Hozzávalók 4 fő részére

Hozzávalók:

  • 800 ml csirkehúsleves
  • 350 ml kókusztej
  • 2 kaffir zöldcitromlevél
  • 3 cm gyömbér
  • 1 ek halszósz
  • 1 ek zöldcitromlé
  • 1/2 tk cukor
  • 1 pak choi

A gombócokhoz:

  • 350 g darált csirkehús
  • 60 g konzerv bambuszrügy
  • 2 tk frissen reszelt gyömbér
  • 1 piros chili
  • 2 ek korianderzöld
  • 2 ek halszósz
  • 2 ek kukoricaliszt
  • tengeri só
  • frissen őrölt fehérbors

A tálaláshoz:

  • karikákra vágott piros chili
  • korianderzöld
  • csíkokra vágott kaffir zöldcitromlevél