Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárkonyos pulykaraguleves recept

Tárkonyos pulykaraguleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg pulykamell
    • 10 dkg sárgarépa
    • 10 dkg fehérrépa
    • 5 dkg zöldborsó
    • 5 dkg gomba
    • 3 dkg vöröshagyma
    • 5 dkg eperszalag tészta
    • 0,2 dl olaj
    • 1 dl tejföl
    • 1 dl tejszín
    • 2 dkg liszt
    • 1,5 l húsleves alaplé
    • fehérbors
    • tárkony (szárított)
    • tárkonyecet

    Elkészítése:

    Az olajban üvegesre dinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kockára vágott sárga és fehérrépát, majd átforgatjuk és rátesszük az apró kockára vágott pulykamellet és a fűszereket.

    Az alapléel felöntjük, ha szükséges vizet is adatunk hozzá. Ha felvforrt, akkor hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, zöldborsót.

    Mikor félig megfőttek a zöldségek, meg a hús, akkor hozzáadjuk a tésztát.

    Tejfölös, tejszínes lisztes habarást készítünk, amit a forrásban lévő leveshez öntünk folyamatos keverés mellett.

    A végén tárkonyecettel ízesítjük, ízlés szerint.

    Tipp:

    Mi savanykásan szeretjük, ezért nem adtam meg potosan a tárkonyecet mennyiségét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá