Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes, tárkonyos raguleves recept

Tejszínes, tárkonyos raguleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 35 dkg pulykamell
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 4 szál sárgarépa
    • 1 szál petrezselyem gyökér
    • 1/4 karalábé
    • 1/4 zeller
    • 100 g zöldborsó
    • 2 kk mustár
    • fél citrom leve
    • 120 g tejföl
    • 1 ek liszt
    • 200 ml főzőtejszín
    • tárkony ízlés szerint
    • vegeta ízlés szerint
    • petrezselyemzöld ízlés szerint

    Elkészítése:

    A húst kisebb kockára vágom.

    A hagymát apróra kockázom, a fokhagymát összezúzom. A zöldségeket megpucolom. A répát és a petrezselyem gyökeret karikára vágom, a zellert és a karalábét felkockázom. A petrezselyemzöldet felaprítom.

    Egy lábosban kevés olajon megdínsztelem a hagymát, majd rárakom a fokhagymát. Vigyázzunk le ne égjen a fokhagyma! Ekkor rárakom a húst és fehéredésig pirítom.

    A zöldborsó kivételével belerakom a zöldségeket. Pár lercig szoktam hagyni párolódni. Ekkor felöntöm kb másfél liter vízzel. Hozzáadom a tárkonyt, petrezselyemzöldet, ételízesítőt (nálam négy csapott kiskanál) és egy leveskockát). Persze ez ízlés kérdése.

    Így főzöm nagyjából fél órán át. Háromnegyed óra múlva belerakom a mustárt, a zöldborsót és a fél citrom levét.

    A tejfölt és a lisztet elkeverem, ehhez veszek ki két kisebb merőkanállal a levesből és csomómentesre keverem, majd hozzáadom a leveshez. Így főzöm további 10 percig.

    Legvégül hozzáöntöm a tejszínt és ezzel is hagyom forrni kb 15 percet.

    Gríz vagy vajgaluskával találom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá