Tejszínes, tárkonyos raguleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tejszínes, tárkonyos raguleves

Hozzávalók:

  • 35 dkg pulykamell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyem gyökér
  • 1/4 karalábé
  • 1/4 zeller
  • 100 g zöldborsó
  • 2 kk mustár
  • fél citrom leve
  • 120 g tejföl
  • 1 ek liszt
  • 200 ml főzőtejszín
  • tárkony ízlés szerint
  • vegeta ízlés szerint
  • petrezselyemzöld ízlés szerint

Elkészítése:

A húst kisebb kockára vágom.

A hagymát apróra kockázom, a fokhagymát összezúzom. A zöldségeket megpucolom. A répát és a petrezselyem gyökeret karikára vágom, a zellert és a karalábét felkockázom. A petrezselyemzöldet felaprítom.

Egy lábosban kevés olajon megdínsztelem a hagymát, majd rárakom a fokhagymát. Vigyázzunk le ne égjen a fokhagyma! Ekkor rárakom a húst és fehéredésig pirítom.

A zöldborsó kivételével belerakom a zöldségeket. Pár lercig szoktam hagyni párolódni. Ekkor felöntöm kb másfél liter vízzel. Hozzáadom a tárkonyt, petrezselyemzöldet, ételízesítőt (nálam négy csapott kiskanál) és egy leveskockát). Persze ez ízlés kérdése.

Így főzöm nagyjából fél órán át. Háromnegyed óra múlva belerakom a mustárt, a zöldborsót és a fél citrom levét.

A tejfölt és a lisztet elkeverem, ehhez veszek ki két kisebb merőkanállal a levesből és csomómentesre keverem, majd hozzáadom a leveshez. Így főzöm további 10 percig.

Legvégül hozzáöntöm a tejszínt és ezzel is hagyom forrni kb 15 percet.

Gríz vagy vajgaluskával találom.