Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sárga raguleves recept

Sárga raguleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 250 g kockázott hús
    • 1 nagyobb sárgarépa
    • 1 közepes édesburgonya
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • kb 120 g csemegekukorica
    • 1 evőkanál olaj
    • 1 teáskanál currypor

    Habaráshoz:

    • 1 evőkanál búzafinomliszt
    • 100 ml főzőtejszín
    • pár csepp frissen facsart citromlé

    Elkészítése:

    A felkockázott vöröshagymát és a húst kevés olajon fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, azt is megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát és édesburgonyát.

    Fűszerezzük, majd felöntjük kb 1,8 l vízzel és puhára főzzük.

    A főzőtejszínt simára keverjük a liszttel és kevés levessel, majd beleöntjük a levesbe.

    Beletesszük a konzerv csemegekukoricát is és még kb 2-3 percig főzzük.

    Ízlés szerint pár csepp citromlével tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá