Sárga raguleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 250 g kockázott hús
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1 közepes édesburgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kb 120 g csemegekukorica
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál currypor

Habaráshoz:

  • 1 evőkanál búzafinomliszt
  • 100 ml főzőtejszín
  • pár csepp frissen facsart citromlé

Elkészítése:

A felkockázott vöröshagymát és a húst kevés olajon fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, azt is megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát és édesburgonyát.

Fűszerezzük, majd felöntjük kb 1,8 l vízzel és puhára főzzük.

A főzőtejszínt simára keverjük a liszttel és kevés levessel, majd beleöntjük a levesbe.

Beletesszük a konzerv csemegekukoricát is és még kb 2-3 percig főzzük.

Ízlés szerint pár csepp citromlével tálaljuk.