Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zalai raguleves recept

Zalai raguleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg pulykamell vagy sertéshús
    • 2 közepes szál sárgarépa
    • 1 kis fej karfiol
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 20 dkg zöldbab (spárgabab!)
    • 1 gombakonzerv
    • 5 ek napraforgó olaj
    • 2 teáskanál fűszerpaprika
    • só ízlés szerint
    • 2 l víz
    • bors ízlés szerint
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 csipet chili
    • 2 dl főzőtejszín

    Elkészítése:

    Az olajon megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát, majd meghintjük a fűszerpaprikával. Rátesszük a kockára vágott húst és felöntjük egy kevés vízzel.

    Rátesszük a zúzott fokhagymát, ízlés szerint fűszereket, sózzuk.

    Kb 30 perc után beletesszük a kis rózsáira szedett karfiolt, szeletelt gombát, a spárgababot, karikára vágott sárgarépát és felöntjük a maradék vízzel.

    Mikor puhára főtt a hús, levesszük a tűzről beleöntjük a főzőtejszínt, majd pár percre visszatesszük főni és el is készült a leves.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá