Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulyka tallér recept

Pulyka tallér
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg pulykamell
    • 30 dkg pulykacomb
    • 1/2 kiskanál fokhagymapor
    • 1/2 evőkanál szárnyas fűszerkeverék
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors

    Töltelékhez:

    • 20 dkg tejszínes krémsajt
    • 10 dkg reszelt füstölt sajt
    • 10 dkg reszelt sajt
    • 10 dkg pulykakolbász (apróra vágva)
    • 20 dkg pulykamell sonka (szeletelve)

    Panírozáshoz:

    • 15 dkg liszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A kétféle pulykahúst daráljuk le, majd keverjük össze a fűszerekkel. Tegyük hűtőbe 2 órára, hogy az ízek összeérjenek.

    A töltelék hozzávalóit keverjük össze (a pulykamell sonkát kivéve).

    A gyúródeszkára rakjunk egy nagyobb darab sütőpapírt, majd rakjuk rá húst. A hús tetejére rakjunk egy nagyobb darab sütőpapírt, majd a két papír között nyújtsuk ki a húst 1 cm vastagra. A húsból egy nagyobb pogácsaszaggatóval vágjunk ki köröket.

    A kivágott pulyka tallérra rakjunk egy szelet pulykamell sonkát. A sonka tetejére rakjunk egy adag tölteléket. A tölteléket fedjük be egy szelet hússal, majd jól nyomkodjuk össze a széleit.

    Vegyük a húspogácsát a két tenyerünk közé és óvatosan nyomkodjuk le a húst.

    A húspogácsát hagyományos módon panírozzuk lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába, majd bő, forró olajban süssük meg a pulykatallérokat.

    Ízlés szerint tálaljuk bármilyen körettel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá