Pulyka tallér

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg pulykamell
  • 30 dkg pulykacomb
  • 1/2 kiskanál fokhagymapor
  • 1/2 evőkanál szárnyas fűszerkeverék
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Töltelékhez:

  • 20 dkg tejszínes krémsajt
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg pulykakolbász (apróra vágva)
  • 20 dkg pulykamell sonka (szeletelve)

Panírozáshoz:

  • 15 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa

Elkészítése:

A kétféle pulykahúst daráljuk le, majd keverjük össze a fűszerekkel. Tegyük hűtőbe 2 órára, hogy az ízek összeérjenek.

A töltelék hozzávalóit keverjük össze (a pulykamell sonkát kivéve).

A gyúródeszkára rakjunk egy nagyobb darab sütőpapírt, majd rakjuk rá húst. A hús tetejére rakjunk egy nagyobb darab sütőpapírt, majd a két papír között nyújtsuk ki a húst 1 cm vastagra. A húsból egy nagyobb pogácsaszaggatóval vágjunk ki köröket.

A kivágott pulyka tallérra rakjunk egy szelet pulykamell sonkát. A sonka tetejére rakjunk egy adag tölteléket. A tölteléket fedjük be egy szelet hússal, majd jól nyomkodjuk össze a széleit.

Vegyük a húspogácsát a két tenyerünk közé és óvatosan nyomkodjuk le a húst.

A húspogácsát hagyományos módon panírozzuk lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába, majd bő, forró olajban süssük meg a pulykatallérokat.

Ízlés szerint tálaljuk bármilyen körettel.