Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulyka cordon bleu recept

Pulyka cordon bleu
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg pulykamell filé
    • 10 dkg füstölt, főtt sonka
    • 15 dkg sajt
    • csipet só és bors
    • 10 dkg liszt
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg panírmorzsa
    • 6 dl olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A pulykamellet a lehető legnagyobb szeletekre felvágjuk és 2 nylon réteg közé helyezve óvatosan, hogy ki ne lyukadjon, kissé kiklopfoljuk.

    Egy nagyobb darab folpackot kitekerjük, ráhelyezzük a húst, arra a sonkát és a keskeny csíkokra vágott sajtot, enyhén sózzuk és bátran borsozzuk, majd a folpack segítségével szorosan feltekerjük és tömörítjük, illetve csavarunk rajta párat és a végeit megcsomózzuk. Hűtőszekrénybe téve legalább 6-7 órát hagyjuk dermedni, de a fagyasztóba is betehetjük, ha például egy ünnepi sülthöz előre dolgozunk.

    A panírozást duplán kell elvégezni, hogy a sajt biztosan ne folyjon ki a süléskor, azaz: liszt, tojás, morzsa, tojás, morzsa sorrendben.

    Bő olajban, de nagyon lassan, takaréklángon, többször forgatva 20-22 perc alatt szép pirosra megsütjük.

    Konyhai papírtörlőn hagyjuk lecsepegni és pár perc pihentetés után felszeletelve tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá