Pulyka cordon bleu

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulykamell filé
  • 10 dkg füstölt, főtt sonka
  • 15 dkg sajt
  • csipet só és bors
  • 10 dkg liszt
  • 5 tojás
  • 25 dkg panírmorzsa
  • 6 dl olaj a sütéshez

Elkészítése:

A pulykamellet a lehető legnagyobb szeletekre felvágjuk és 2 nylon réteg közé helyezve óvatosan, hogy ki ne lyukadjon, kissé kiklopfoljuk.

Egy nagyobb darab folpackot kitekerjük, ráhelyezzük a húst, arra a sonkát és a keskeny csíkokra vágott sajtot, enyhén sózzuk és bátran borsozzuk, majd a folpack segítségével szorosan feltekerjük és tömörítjük, illetve csavarunk rajta párat és a végeit megcsomózzuk. Hűtőszekrénybe téve legalább 6-7 órát hagyjuk dermedni, de a fagyasztóba is betehetjük, ha például egy ünnepi sülthöz előre dolgozunk.

A panírozást duplán kell elvégezni, hogy a sajt biztosan ne folyjon ki a süléskor, azaz: liszt, tojás, morzsa, tojás, morzsa sorrendben.

Bő olajban, de nagyon lassan, takaréklángon, többször forgatva 20-22 perc alatt szép pirosra megsütjük.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk lecsepegni és pár perc pihentetés után felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!