Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulyka muffin recept

Pulyka muffin
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg darált pulykahús
    • 1 db kis csokor apróra vágott metélőhagyma
    • 15 dkg szárított pirított hagyma
    • 15 dkg reszelt sajt
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors
    • ízlés szerint zsemlemorzsa

    A fasírt belsejébe:

    • 20 dkg közepes kockára vágott sajt

    A burgonyapüréhez:

    • 30 dkg burgonya
    • 5 dkg vaj
    • 1,5 dl tej
    • ízlés szerint szerecsendió
    • ízlés szerint só

    A tálaláshoz:

    • 2 db paradicsom
    • 15 dkg bacon

    Elkészítése:

    A fasírtalap hozzávalóit gyúrjuk össze, majd ízlés szerint ízesítsük sóval, borssal.

    Vegyünk a tenyerünkbe egy kisebb adag húst és rakjunk a közepébe egy sajtkockát.

    Gyúrjuk gombóccá, majd rakjuk muffin formába, amit előtte kicsit kiolajozunk.

    Előmelegített 180C° sütőben 30-35 perc alatt süssük meg a fasírtjainkat.

    Amíg sülnek a fasírtjaink, készítsük el a burgonyapürét.

    A megtisztított, kockákra vágott burgonyát sós vízben főzzük puhára.

    A megfőtt burgonyát burgonyanyomón törjük át, majd a vajat és tejet hozzáadva keverjük ki a pürét. Ízesítsük szerecsendióval és sóval.

    A bacon szeleteket és a paradicsom karikákat pirítsuk meg egy serpenyőben.

    A megsült fasírtunk tetejére rakjunk bacont, majd egy sült paradicsomkarikát.

    A burgonyapürét rakjuk csillagcsöves nyomózsákba, majd a paradicsom tetejére nyomjunk vele szép formát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá