Hozzávalók:
A fasírt belsejébe:
A burgonyapüréhez:
A tálaláshoz:
Elkészítése:
A fasírtalap hozzávalóit gyúrjuk össze, majd ízlés szerint ízesítsük sóval, borssal.
Vegyünk a tenyerünkbe egy kisebb adag húst és rakjunk a közepébe egy sajtkockát.
Gyúrjuk gombóccá, majd rakjuk muffin formába, amit előtte kicsit kiolajozunk.
Előmelegített 180C° sütőben 30-35 perc alatt süssük meg a fasírtjainkat.
Amíg sülnek a fasírtjaink, készítsük el a burgonyapürét.
A megtisztított, kockákra vágott burgonyát sós vízben főzzük puhára.
A megfőtt burgonyát burgonyanyomón törjük át, majd a vajat és tejet hozzáadva keverjük ki a pürét. Ízesítsük szerecsendióval és sóval.
A bacon szeleteket és a paradicsom karikákat pirítsuk meg egy serpenyőben.
A megsült fasírtunk tetejére rakjunk bacont, majd egy sült paradicsomkarikát.
A burgonyapürét rakjuk csillagcsöves nyomózsákba, majd a paradicsom tetejére nyomjunk vele szép formát.