Pulyka muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Pulyka muffin

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált pulykahús
  • 1 db kis csokor apróra vágott metélőhagyma
  • 15 dkg szárított pirított hagyma
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 db tojás
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint zsemlemorzsa

A fasírt belsejébe:

  • 20 dkg közepes kockára vágott sajt

A burgonyapüréhez:

  • 30 dkg burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 1,5 dl tej
  • ízlés szerint szerecsendió
  • ízlés szerint só

A tálaláshoz:

  • 2 db paradicsom
  • 15 dkg bacon

Elkészítése:

A fasírtalap hozzávalóit gyúrjuk össze, majd ízlés szerint ízesítsük sóval, borssal.

Vegyünk a tenyerünkbe egy kisebb adag húst és rakjunk a közepébe egy sajtkockát.

Gyúrjuk gombóccá, majd rakjuk muffin formába, amit előtte kicsit kiolajozunk.

Előmelegített 180C° sütőben 30-35 perc alatt süssük meg a fasírtjainkat.

Amíg sülnek a fasírtjaink, készítsük el a burgonyapürét.

A megtisztított, kockákra vágott burgonyát sós vízben főzzük puhára.

A megfőtt burgonyát burgonyanyomón törjük át, majd a vajat és tejet hozzáadva keverjük ki a pürét. Ízesítsük szerecsendióval és sóval.

A bacon szeleteket és a paradicsom karikákat pirítsuk meg egy serpenyőben.

A megsült fasírtunk tetejére rakjunk bacont, majd egy sült paradicsomkarikát.

A burgonyapürét rakjuk csillagcsöves nyomózsákba, majd a paradicsom tetejére nyomjunk vele szép formát.