Zalai raguleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Zalai raguleves

Hozzávalók:

  • 80 dkg pulykamell vagy sertéshús
  • 2 közepes szál sárgarépa
  • 1 kis fej karfiol
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 20 dkg zöldbab (spárgabab!)
  • 1 gombakonzerv
  • 5 ek napraforgó olaj
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • só ízlés szerint
  • 2 l víz
  • bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet chili
  • 2 dl főzőtejszín

Elkészítése:

Az olajon megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát, majd meghintjük a fűszerpaprikával. Rátesszük a kockára vágott húst és felöntjük egy kevés vízzel.

Rátesszük a zúzott fokhagymát, ízlés szerint fűszereket, sózzuk.

Kb 30 perc után beletesszük a kis rózsáira szedett karfiolt, szeletelt gombát, a spárgababot, karikára vágott sárgarépát és felöntjük a maradék vízzel.

Mikor puhára főtt a hús, levesszük a tűzről beleöntjük a főzőtejszínt, majd pár percre visszatesszük főni és el is készült a leves.