Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulykaragu leves recept

Pulykaragu leves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg pulykamellfilé
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • egy szelet zeller
  • egy szelet kelkáposzta
  • 1 dl zöldborsó
  • 5 dkg száraz orsótészta (durum lisztből készült)
  • zöldpetrezselyem
  • friss kakukkfű
  • 5-6 szelet mirelit vargánya
  • 1 kisebb paradicsom
  • 3-4 szelet kápia paprika
  • só, bors
  • 1 ek olaj
  • 1 csapott evőkanál rozsliszt
  • 1 evőkanál 12 %-os tejföl+ a tálaláshoz

Elkészítése:

A húst megmossuk, kicsit lecsepegtetjük, majd apró darabokra vágjuk.

A zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert és a vöröshagymát apróra vágjuk, a kelkáposztát csíkokra szeljük.

A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd a pulykahúst hozzáadva fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a répát, zellert, petrezselymet, kelkáposztát, paradicsomot és felengedjük vízzel.

Ízesítjük a fűszerekkel, sóval, borssal, petrezselyemzölddel, kakukkfűvel, hozzáadjuk a vargányát és a paprika karikákat.

Amikor a hús, és a répa már majdnem puha, hozzáadjuk a zöldborsót és a tésztát, majd készre főzzük.

A lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük, egy merőkanálnyi meleg leveslével felhígítjuk, majd folyamatos kavarás mellett beleöntjük a levesbe és alaposan kiforraljuk.

Tejföllel kínáljuk.

Jó étvágyat!

Tipp:

Egy finom ragulevest mindig jó étvággyal fogyaszt a családom.

Hozzáadom a receptfüzethez

Őket is nézd meg!

Szólj hozzá