Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulykanyak leves recept

Pulykanyak leves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg vastagabb pulyka nyak
    • 3 db sárgarépa
    • 2 db zöldség
    • 1 nagy cikk zellergumó
    • 1 szál zellerlevél
    • 1 csokor petrezselyem zöld
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • fél karalábé
    • 1 koktél paradicsom
    • fél tv paprika
    • só, bors
    • 10 szem szemes bors
    • 15 dkg zabhegytészta
    • 1 db kisebb burgonya

    Elkészítése:

    A pulykanyakat lehártyázzuk, nagyobb darabokra vágjuk, a zöldségeket megtisztítjuk négybe vágjuk .

    Egy nagyobb fazékba belerakjuk a pulyka nyakakat, felöntjük hideg vízzel lassú tűzön elkezdjük főzni, ha feladja habját szűrővel leszedjük.

    Ha már tiszta a leves alap akkor bezöldségezzük, sózzuk, borsozzuk lassú tűzön készre főzzük.

    Veszünk egy másik nagyobb fazekat leszűrjük a levest, vissza tesszük a tűzre és zabhegytésztával befőztük.

    Tálalásnál teszünk a tányérba a főtt répából és a zöldségből, erre szedjük ki levest aki kéri teszünk a levesbe pulyka nyakat.

    Aki tisztán szeretné enni a levest annak úgy tálaljuk és egy nagy tálba tesszük a főtt zöldségeket és a főtt pulyka nyakat .

    Mindenki anyót vesz magának amennyit szentre.Forrón tálaljuk a levest.

    Tipp:

    Ha húslevest készítek mindig hideg vízben teszem fel főni, mert így kifő a hús íze a levesbe.

    A forró vízbe tesszük fel akkor összerántja húsban a fehérjét nem fog habozni, de hús íze lesz jobb és nem a levesé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá