Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulykanyakleves recept

Pulykanyakleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg pulykanyak
    • 4 szál sárgarépa
    • 2 szál petrezselyemgyökér
    • 1 zöldpaprika
    • 1/4 zellergumó
    • 2 szál zellerzöld
    • 1-2 gerezd fokhagyma
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 levél kelkáposzta (elmaradhat)
    • egy darabka karalábé (elmaradhat)
    • néhány szál petrezselyemzöld
    • lestyán
    • 10 szem fekete szemes bors
    • 1-2 ek só
    • őrölt szerecsendió
    • 2 liter víz
    • GM cérnametélt

    Elkészítése:

    A zöldségeket megtisztítjuk, amelyiket szükséges feldaraboljuk, megmossuk.

    A feldarabolt pulykanyakat fazékba rakjuk és kb 2 liter vízzel felöntjük, a szemes borsot ekkor már rádobhatjuk és lassú tűzön kezdjük el főzni.

    A pulykának a forrástól számítva 2 órára van szüksége hogy megpuhuljon. Kb félidőben a zöldségeket is hozzáadjuk, sózzuk, szerecsendióval ízesítjük. Közben megkóstoljuk, ha szükséges utánízesítünk. Érdemes apránként az elpárolgott vizet is pótolni.

    Miután megpuhultak a zöldségek és a hús is, elzárjuk alatta a tüzet és egy másik fazékba átszűrjük. Mi a húst és a zöldségeket külön szoktuk kínálni.

    A levestésztát egy kisebb fazékban, sós vízben kifőzzük, kínálhatjuk ezt is külön vagy a leszűrt tésztát bele is tehetjük az elkészült levesbe.

    Azonnal, forrón tálaljuk.

    Tipp:

    Természetesen, aki nem tart gluténmentes diétát, búzalisztes tésztával is kínálhatja. Az elkészítési mód nem változik akkor sem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá