Pulykanyakleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykanyak
  • 4 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 1 zöldpaprika
  • 1/4 zellergumó
  • 2 szál zellerzöld
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 levél kelkáposzta (elmaradhat)
  • egy darabka karalábé (elmaradhat)
  • néhány szál petrezselyemzöld
  • lestyán
  • 10 szem fekete szemes bors
  • 1-2 ek só
  • őrölt szerecsendió
  • 2 liter víz
  • GM cérnametélt

Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk, amelyiket szükséges feldaraboljuk, megmossuk.

A feldarabolt pulykanyakat fazékba rakjuk és kb 2 liter vízzel felöntjük, a szemes borsot ekkor már rádobhatjuk és lassú tűzön kezdjük el főzni.

A pulykának a forrástól számítva 2 órára van szüksége hogy megpuhuljon. Kb félidőben a zöldségeket is hozzáadjuk, sózzuk, szerecsendióval ízesítjük. Közben megkóstoljuk, ha szükséges utánízesítünk. Érdemes apránként az elpárolgott vizet is pótolni.

Miután megpuhultak a zöldségek és a hús is, elzárjuk alatta a tüzet és egy másik fazékba átszűrjük. Mi a húst és a zöldségeket külön szoktuk kínálni.

A levestésztát egy kisebb fazékban, sós vízben kifőzzük, kínálhatjuk ezt is külön vagy a leszűrt tésztát bele is tehetjük az elkészült levesbe.

Azonnal, forrón tálaljuk.

Tipp:

Természetesen, aki nem tart gluténmentes diétát, búzalisztes tésztával is kínálhatja. Az elkészítési mód nem változik akkor sem.