Hozzávalók:
Elkészítése:
A pulykanyakat lehártyázzuk, nagyobb darabokra vágjuk, a zöldségeket megtisztítjuk négybe vágjuk .
Egy nagyobb fazékba belerakjuk a pulyka nyakakat, felöntjük hideg vízzel lassú tűzön elkezdjük főzni, ha feladja habját szűrővel leszedjük.
Ha már tiszta a leves alap akkor bezöldségezzük, sózzuk, borsozzuk lassú tűzön készre főzzük.
Veszünk egy másik nagyobb fazekat leszűrjük a levest, vissza tesszük a tűzre és zabhegytésztával befőztük.
Tálalásnál teszünk a tányérba a főtt répából és a zöldségből, erre szedjük ki levest aki kéri teszünk a levesbe pulyka nyakat.
Aki tisztán szeretné enni a levest annak úgy tálaljuk és egy nagy tálba tesszük a főtt zöldségeket és a főtt pulyka nyakat .
Mindenki anyót vesz magának amennyit szentre.Forrón tálaljuk a levest.
Ha húslevest készítek mindig hideg vízben teszem fel főni, mert így kifő a hús íze a levesbe.
A forró vízbe tesszük fel akkor összerántja húsban a fehérjét nem fog habozni, de hús íze lesz jobb és nem a levesé.