Pulykanyak leves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Pulykanyak leves

Hozzávalók:

  • 1 kg vastagabb pulyka nyak
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db zöldség
  • 1 nagy cikk zellergumó
  • 1 szál zellerlevél
  • 1 csokor petrezselyem zöld
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fél karalábé
  • 1 koktél paradicsom
  • fél tv paprika
  • só, bors
  • 10 szem szemes bors
  • 15 dkg zabhegytészta
  • 1 db kisebb burgonya

Elkészítése:

A pulykanyakat lehártyázzuk, nagyobb darabokra vágjuk, a zöldségeket megtisztítjuk négybe vágjuk .

Egy nagyobb fazékba belerakjuk a pulyka nyakakat, felöntjük hideg vízzel lassú tűzön elkezdjük főzni, ha feladja habját szűrővel leszedjük.

Ha már tiszta a leves alap akkor bezöldségezzük, sózzuk, borsozzuk lassú tűzön készre főzzük.

Veszünk egy másik nagyobb fazekat leszűrjük a levest, vissza tesszük a tűzre és zabhegytésztával befőztük.

Tálalásnál teszünk a tányérba a főtt répából és a zöldségből, erre szedjük ki levest aki kéri teszünk a levesbe pulyka nyakat.

Aki tisztán szeretné enni a levest annak úgy tálaljuk és egy nagy tálba tesszük a főtt zöldségeket és a főtt pulyka nyakat .

Mindenki anyót vesz magának amennyit szentre.Forrón tálaljuk a levest.

Tipp:

Ha húslevest készítek mindig hideg vízben teszem fel főni, mert így kifő a hús íze a levesbe.

A forró vízbe tesszük fel akkor összerántja húsban a fehérjét nem fog habozni, de hús íze lesz jobb és nem a levesé.