Tárkonyos pulykaraguleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg pulykamell
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 5 dkg zöldborsó
  • 5 dkg gomba
  • 3 dkg vöröshagyma
  • 5 dkg eperszalag tészta
  • 0,2 dl olaj
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 2 dkg liszt
  • 1,5 l húsleves alaplé
  • fehérbors
  • tárkony (szárított)
  • tárkonyecet

Elkészítése:

Az olajban üvegesre dinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kockára vágott sárga és fehérrépát, majd átforgatjuk és rátesszük az apró kockára vágott pulykamellet és a fűszereket.

Az alapléel felöntjük, ha szükséges vizet is adatunk hozzá. Ha felvforrt, akkor hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, zöldborsót.

Mikor félig megfőttek a zöldségek, meg a hús, akkor hozzáadjuk a tésztát.

Tejfölös, tejszínes lisztes habarást készítünk, amit a forrásban lévő leveshez öntünk folyamatos keverés mellett.

A végén tárkonyecettel ízesítjük, ízlés szerint.

Tipp:

Mi savanykásan szeretjük, ezért nem adtam meg potosan a tárkonyecet mennyiségét.