Tárkonyos szarvasragu leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kg szarvashús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4-6 szem boróka bogyó
  • 1 mokkáskanál vad fűszerkeverék
  • 50 dkg vegyes gomba (csiperke, szegfűgomba)
  • 4 közepes sárgarépa
  • 3 petrezselyemgyökér
  • 15 dkg fagyasztott zöldborsó

Habaráshoz:

  • 1/2 marék friss vagy szárított tárkony
  • 2 dl 33 %-os tejszín
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál liszt vagy étkezési keményítő
  • 1 citrom leve

Elkészítése:

Készítsük elő konyhakészre a húst.

A hagymát, fokhagymát és a kicsit összetört boróka bogyót dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a húst. Fedjük le az edényt és hagyjuk, hogy a hús saját levében párolódjon meg (időnként nézzük meg, hogy van e rajta elég folyadék, ha kell akkor kevés pótoljuk).

Amikor félig megpuhult a hús, adjuk hozzá a feldarabolt sárgarépát, zöldséget, majd szórjuk meg a vadfűszerrrel és keverjük el.

Amíg tovább puhulnak a húsok, a gombákat pirítsuk meg egy serpenyőben.

Ezután felöntjük vízzel a ragut, majd hozzáadjuk a zöldborsót és a gombát. Amikor a hús és zöldségek is megpuhulnak készítsük el a habarást.

Az apróra vágott tárkonyra facsarjunk rá 1 citrom levét, majd adjuk hozzá a lisztet és a tejszínt és keverjük el az egészet. Hagyjuk állni egy kicsit, hogy összeérjenek az ízek, majd habarjuk be vele a levest.

Az elkészült levest szükség szerint ízesítjük sóval, borssal, citromlével.