Tárkonyos sertésragu leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéshús
  • 2-3 szál sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • 1 szál zellerlevél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 4 db burgonya
  • 20 dkg mirelit zöldborsó
  • bors ízlés szerint
  • 1 tk házi paprikakrém
  • 1 tk delikát
  • só ízlés szerint
  • 1 tk tárkony
  • 2 ek étolaj
  • 2 ek liszt
  • 1 tk pirospaprika

A galuskához:

  • 4 ek liszt
  • 1 tojás
  • pici víz

Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítom és karikákra vágom, a húst felkockázom.

A húst, annyi vízzel teszem fel főni, hogy jól ellepje, majd fűszerezem borssal, delikáttal, paprikakrémmel, tárkonnyal.

Amikor félkészre puhul, rárakom a vöröshagymát egészben, amit majd kidobok a levesből, és a zöldségféléket is hozzáadom.

Készre főzöm és feltöltöm kellő mennyiségű vízzel.

Forrás után az olajon az apróra vágott fokhagymából a petrezselyemzöldből, lisztből rózsaszínű rántást készítek, majd pirospaprikával megszórom, kevésvízzel felengedem és a levesbe keverem.

A tojásból, lisztből, vízből galuska tésztát készítek és a lobogó levesbe szaggatom, majd készre főzöm.