Hozzávalók:
Elkészítése:
A finomra aprított vöröshagymát és fokhagymát az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott húst és megpirítjuk.
Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk őrölt paprikával, felöntjük kevés vízzel és visszatesszük a tűzre. Hozzáadjuk a felaprított zöldpaprikát és a paradicsomot. Sóval, borssal, babérlevéllel és tárkonnyal ízesítjük.
Takarék lángon lefedve főzni kezdjük.
A burgonyát és a répákat megtisztítjuk és felkockázzuk. A zöldbabot ízlés szerinti darabokra vágjuk. Amikor a hús félpuha, hozzáadjuk a zöldbabot és a répákat, felengedjük kb 1,5 liter vízzel és majoránnával és köménnyel ízesítjük. Kb 15 perc múlva hozzáadjuk a burgonyát és teljes puhulásig főzzük.
A tejfölt kikeverjük a liszttel és hőkiegyenlítés után a leveshez adjuk. Újraforraljuk és bőven megszórjuk felaprított friss petrezselyemmel.
Végül pár csepp ecettel pikánsra ízesítjük.