Hozzávalók:
A savanyított zöldbabhoz:
Elkészítése:
Elkészítés:
A kockára vágott hagymát zsíron egy csipet sóval megdinszteljük, majd rádobjuk a közepes kockára vágott húst, meghintjük köménymaggal sózzuk, borsozzuk és együtt megdinszteljük, majd a kocára vágott répát, zöldséget és zellert belerakjuk és rövid ideig dinszteljük együtt.
Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk fűszerpaprikával és felöntjük kb 1,5-2 l vízzel.
Ízesítjük kakukkfűvel, zeller levéllel, fokhagymával és lassú tüzűn készre főzzük.
A zöldbabot 2-3 ek ecettel, cukorral, citromlével csipet sóval, kakukkfűvel citrom levével és héjával megsavanyítjuk.
Ha megfőtt a leves, akkor tejfölös-kapros habarással sűrítjük.
A tejfölt a liszttel, kaporral és kevés vízzel folyósra keverjük, majd hőkiegyenlítés céljából adunk hozzá a leveslevéből és elkeverjük, így biztos nem lesz csomós a leves.
Hirtelen mozdulattal beleöntjük a levesbe a tejfölös habarást és összekeverjük, majd felforraljuk.
Tálalásnál a tányérba szedünk a savanyított zöldbabból és erre szedjük a kész levest.