Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes, hagymás rakott karaj recept

Tejszínes, hagymás rakott karaj
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 8 szelet karaj csont nélkül
    • 1,5 kg burgonya
    • 6-8 fej vöröshagyma
    • 2-3 evőkanál mustár
    • 3 dl főző tejszín
    • ½ csokor petrezselyem zöld
    • 15 dk vaj
    • 5 dkg liszt
    • őrölt bors
    • 20 dkg reszelt trappista sajt

    Elkészítése:

    A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, feldaraboljuk tetszésünk szerint.

    A hagymákat megtisztítjuk, Szeletekre vágjuk és karikákra szedjük.

    A karajszeleteket egy kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk és vajon megsütjük.

    Egy serpenyőben kevés vajat olvasztunk, rátesszük a mustárt és 4-5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, sózzuk, borsozzuk, 6-8 percet dinszteljük. Felöntjük a tejszínnel és kiforraljuk.

    Egy tepsi aljára terítjük a burgonyát, megszórjuk petrezselyem zölddel. Rátesszük a karajszeleteket, ráhalmozzuk a tejszínes hagymát, megszórjuk reszelt sajttal és /légkeveréses/ sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütjük.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá