Tejszínes, hagymás rakott karaj

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 8 szelet karaj csont nélkül
  • 1,5 kg burgonya
  • 6-8 fej vöröshagyma
  • 2-3 evőkanál mustár
  • 3 dl főző tejszín
  • ½ csokor petrezselyem zöld
  • 15 dk vaj
  • 5 dkg liszt
  • őrölt bors
  • 20 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítése:

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, feldaraboljuk tetszésünk szerint.

A hagymákat megtisztítjuk, Szeletekre vágjuk és karikákra szedjük.

A karajszeleteket egy kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk és vajon megsütjük.

Egy serpenyőben kevés vajat olvasztunk, rátesszük a mustárt és 4-5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, sózzuk, borsozzuk, 6-8 percet dinszteljük. Felöntjük a tejszínnel és kiforraljuk.

Egy tepsi aljára terítjük a burgonyát, megszórjuk petrezselyem zölddel. Rátesszük a karajszeleteket, ráhalmozzuk a tejszínes hagymát, megszórjuk reszelt sajttal és /légkeveréses/ sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!