Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes-mustáros karaj gombával recept

Tejszínes-mustáros karaj gombával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg gomba vegyesen
    • 40 dkg karaj
    • 1 nagyobb fej lilahagyma
    • 1,5 dl tejszín
    • 2-2,5 dl víz
    • 3-4 tk mustár
    • só, bors
    • kevés zsiradék

    Elkészítése:

    A hagymát meghámozzuk, majd apróra vágjuk. A karajt kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

    A gombát nagyobb darabokra vágjuk vagy törjük, majd egy száraz serpenyőben barnára pirítjuk, majd a serpenyőből kiszedjük.

    Kevés zsiradékot felmelegítünk a serpenyőben, majd a hagymát megpirítjuk rajta. Hozzáadjuk a hús és fehéredésig pirítjuk. Ezurán felöntjük a tejszínnel és 1,5 dl vízzel és belekeverjük a mustárt. Felforraljuk, majd mérsékeljük alatta a lángot és gyöngyöztetve főzzük.

    Ha a szaftja nagyon besűrűsödne, akkor kevés vizet még öntsünk alá. Addig folytassuk, amíg a hús meg nem puhul. Arra figyeljünk, hogy mire a hús megpuhul, addigra ne maradjon nagyon vizes a szaftja, hanem inkább kicsit sűrűbb legyen.

    Amikor a hús megpuhult, akkor hozzáadjuk a gombát is és ízlés szerint sózzuk, boroszzuk valamint még mustárt adhatunk hozzá, ha szeretnénk.

    Mi most színes tésztával kínáltuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá