Tejszínes-mustáros karaj gombával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg gomba vegyesen
  • 40 dkg karaj
  • 1 nagyobb fej lilahagyma
  • 1,5 dl tejszín
  • 2-2,5 dl víz
  • 3-4 tk mustár
  • só, bors
  • kevés zsiradék

Elkészítése:

A hagymát meghámozzuk, majd apróra vágjuk. A karajt kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

A gombát nagyobb darabokra vágjuk vagy törjük, majd egy száraz serpenyőben barnára pirítjuk, majd a serpenyőből kiszedjük.

Kevés zsiradékot felmelegítünk a serpenyőben, majd a hagymát megpirítjuk rajta. Hozzáadjuk a hús és fehéredésig pirítjuk. Ezurán felöntjük a tejszínnel és 1,5 dl vízzel és belekeverjük a mustárt. Felforraljuk, majd mérsékeljük alatta a lángot és gyöngyöztetve főzzük.

Ha a szaftja nagyon besűrűsödne, akkor kevés vizet még öntsünk alá. Addig folytassuk, amíg a hús meg nem puhul. Arra figyeljünk, hogy mire a hús megpuhul, addigra ne maradjon nagyon vizes a szaftja, hanem inkább kicsit sűrűbb legyen.

Amikor a hús megpuhult, akkor hozzáadjuk a gombát is és ízlés szerint sózzuk, boroszzuk valamint még mustárt adhatunk hozzá, ha szeretnénk.

Mi most színes tésztával kínáltuk.