Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lecsós házi lángos recept

Lecsós házi lángos
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    A lángoshoz:

    • 50 dkg finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kk só
    • 1 dl tejföl
    • 1 dkg élesztő
    • 1 teáskanál olívaolaj (szükség szerint)
    • 1 dl tej (langyos, szükség szerint)
    • 5 dl napraforgó olaj (a sütéshez, szükség szerint)

    A lecsóhoz:

    • 5 db paradicsom
    • 4 db paprika
    • 4 közepes fej vöröshagyma
    • 10 dkg füstölt szalonna (felkockázva)
    • kakukkfű ízlés szerint
    • bazsalikom ízlés szerint
    • bors ízlés szerint (őrölt)
    • só ízlés szerint
    • fűszerpaprika ízlés szerint

    Elkészítése:

    A lángos tésztát alaposan kidagasztjuk a hozzávalókból. Lisztezzük az alját, a tetejét és kb 1 órán át langyos helyen
    kelesztjük.
    Közben elkészítjük a lecsót. Pár kocka szalonnát kisütünk. 3-4 fej vöröshagymát szeletekre vágunk, a szalonnához adunk. 4-5 db paradicsomot és 3-4 db paprikát apróra vágva hozzáteszünk. Lefedjük. 15 perc múlva befűszerezzük kakukkfűvel, bazsalikommal, borssal, pirospaprikával, sóval, majd készre főzzük.

    Ha megkelt a tésztánk, kis cipókat tépve enyhén lisztezett deszkán, kör alakúra nyújtjuk, majd meleg olajban kisütjük.

    Lecsóval megrakva tálaljuk.

    Jó étvágyat!

    Tipp:

    Aki szereti a lecsót, lángosra téve még finomabb és nem kell kenyér hozzá. Aki akarja, leszedheti a paradicsom héját.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá