Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Házi falafel recept

Házi falafel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 200 g csicseriborsó vízbe áztatva
    • 60 g vöröshagyma kisebb darabokra vágva
    • 40 g petrezselyemzöld
    • 20 g menta
    • 1 zöld chillipaprika
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 tk őrölt kömény
    • 1 tk só
    • ½ tk őrölt feketbors
    • 1 tk őrölt kardamom
    • 2 ek finomliszt
    • ½ tk szódabikarbóna

    Elkészítése:

    Áztassuk be a csicseriborsót bő vízbe egy éjszakára, de legalább 8 órára, majd öntsük le róla a vizet.

    A lisztet és a szódabikarbónát kivéve tegyük a hozzávalókat egy aprítóba. Hagymát nyugodtan vágjuk kisebb darabokra és pépesítsük.

    Öntsük az aprított alapot egy tálba és szórjuk bele a lisztet és a szódabikarbónát. Fedjük le és pihentessük a hűtőben egy órát.

    Enyhén nedves kézzel formázzunk diónyi nagyságú golyókat. Egy magasabb falú edényben hevítsünk bő olajat 170°C-ra.

    Süssünk 5-6 falafelt egyidőben aranybarnára kb 2 perc alatt. A megsült falfeleket csepegtessük le papírtörlőn.

    A megsült falfelt tunkoljuk mentás joghurtba esetleg egy kis frissen készült pitával fogyasszuk.

    Tipp:

    Az elkészítési idő csak a formázás és sütés. A csicseriborsót legalább 8 órán át áztassuk bő vízben.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá