Hozzávalók:
Elkészítése:
Áztassuk be a csicseriborsót bő vízbe egy éjszakára, de legalább 8 órára, majd öntsük le róla a vizet.
A lisztet és a szódabikarbónát kivéve tegyük a hozzávalókat egy aprítóba. Hagymát nyugodtan vágjuk kisebb darabokra és pépesítsük.
Öntsük az aprított alapot egy tálba és szórjuk bele a lisztet és a szódabikarbónát. Fedjük le és pihentessük a hűtőben egy órát.
Enyhén nedves kézzel formázzunk diónyi nagyságú golyókat. Egy magasabb falú edényben hevítsünk bő olajat 170°C-ra.
Süssünk 5-6 falafelt egyidőben aranybarnára kb 2 perc alatt. A megsült falfeleket csepegtessük le papírtörlőn.
A megsült falfelt tunkoljuk mentás joghurtba esetleg egy kis frissen készült pitával fogyasszuk.
Az elkészítési idő csak a formázás és sütés. A csicseriborsót legalább 8 órán át áztassuk bő vízben.