Házi falafel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 200 g csicseriborsó vízbe áztatva
  • 60 g vöröshagyma kisebb darabokra vágva
  • 40 g petrezselyemzöld
  • 20 g menta
  • 1 zöld chillipaprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1 tk só
  • ½ tk őrölt feketbors
  • 1 tk őrölt kardamom
  • 2 ek finomliszt
  • ½ tk szódabikarbóna

Elkészítése:

Áztassuk be a csicseriborsót bő vízbe egy éjszakára, de legalább 8 órára, majd öntsük le róla a vizet.

A lisztet és a szódabikarbónát kivéve tegyük a hozzávalókat egy aprítóba. Hagymát nyugodtan vágjuk kisebb darabokra és pépesítsük.

Öntsük az aprított alapot egy tálba és szórjuk bele a lisztet és a szódabikarbónát. Fedjük le és pihentessük a hűtőben egy órát.

Enyhén nedves kézzel formázzunk diónyi nagyságú golyókat. Egy magasabb falú edényben hevítsünk bő olajat 170°C-ra.

Süssünk 5-6 falafelt egyidőben aranybarnára kb 2 perc alatt. A megsült falfeleket csepegtessük le papírtörlőn.

A megsült falfelt tunkoljuk mentás joghurtba esetleg egy kis frissen készült pitával fogyasszuk.

Tipp:

Az elkészítési idő csak a formázás és sütés. A csicseriborsót legalább 8 órán át áztassuk bő vízben.