Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Házi sajt recept

Házi sajt
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 90 dkg zsíros vagy félzsíros túró
    • 2 l házi tej (minimum 3,5 %-os)
    • 15 dkg vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 1 púpozott tk só

    Elkészítése:

    A tejbe beletesszük a túrót és lassú lángon folyamatosan kevergetve forralásig melegítjük.

    Ezután sűrű szitán leszűrjük.

    A fennmaradt sűrűjét lábosba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat, a vajat, a sót és a szódabikarbónát, majd állandó kevergetéssel nagyjából 10-12 percig főzzük, amíg a massza nyúlóssá és csomómentessé nem válik.

    Beletesszük egy sajtformába vagy kisebb tálba és hideg spájzban hagyjuk kihűlni.

    Másnap a szilárd sajtot egy rácsra átfordítjuk és másfél-két napig (a spájzban) még érleljük, forgatjuk, mialatt egy vékony kéreg képződik a sajt felszínén.

    Ezekből az összetevőkből egy 70 dekás házi finomságot kaptam.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá