Hozzávalók:
Elkészítése:
A tejbe beletesszük a túrót és lassú lángon folyamatosan kevergetve forralásig melegítjük.
Ezután sűrű szitán leszűrjük.
A fennmaradt sűrűjét lábosba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat, a vajat, a sót és a szódabikarbónát, majd állandó kevergetéssel nagyjából 10-12 percig főzzük, amíg a massza nyúlóssá és csomómentessé nem válik.
Beletesszük egy sajtformába vagy kisebb tálba és hideg spájzban hagyjuk kihűlni.
Másnap a szilárd sajtot egy rácsra átfordítjuk és másfél-két napig (a spájzban) még érleljük, forgatjuk, mialatt egy vékony kéreg képződik a sajt felszínén.
Ezekből az összetevőkből egy 70 dekás házi finomságot kaptam.
Jó étvágyat kívánok!