Lecsós házi lángos

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
A lángoshoz:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 1 kk só
  • 1 dl tejföl
  • 1 dkg élesztő
  • 1 teáskanál olívaolaj (szükség szerint)
  • 1 dl tej (langyos, szükség szerint)
  • 5 dl napraforgó olaj (a sütéshez, szükség szerint)

A lecsóhoz:

  • 5 db paradicsom
  • 4 db paprika
  • 4 közepes fej vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna (felkockázva)
  • kakukkfű ízlés szerint
  • bazsalikom ízlés szerint
  • bors ízlés szerint (őrölt)
  • só ízlés szerint
  • fűszerpaprika ízlés szerint

Elkészítése:

A lángos tésztát alaposan kidagasztjuk a hozzávalókból. Lisztezzük az alját, a tetejét és kb 1 órán át langyos helyen
kelesztjük.
Közben elkészítjük a lecsót. Pár kocka szalonnát kisütünk. 3-4 fej vöröshagymát szeletekre vágunk, a szalonnához adunk. 4-5 db paradicsomot és 3-4 db paprikát apróra vágva hozzáteszünk. Lefedjük. 15 perc múlva befűszerezzük kakukkfűvel, bazsalikommal, borssal, pirospaprikával, sóval, majd készre főzzük.

Ha megkelt a tésztánk, kis cipókat tépve enyhén lisztezett deszkán, kör alakúra nyújtjuk, majd meleg olajban kisütjük.

Lecsóval megrakva tálaljuk.

Jó étvágyat!

Tipp:

Aki szereti a lecsót, lángosra téve még finomabb és nem kell kenyér hozzá. Aki akarja, leszedheti a paradicsom héját.