Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lecsós pásztortarhonya recept

Lecsós pásztortarhonya
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 300 g tarhonya
    • 300 g burgonya
    • 50-50 g paprika, paradicsom
    • 50 g kolbász
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • kevés szalonna
    • só, fekete bors, köménymag, fokhagyma, pirospaprika

    Elkészítése:

    Megpirítjuk olaj nélkül a tarhonyát. Figyeljünk oda, mert hirtelen kezd pirulni és gyorsan megéghet!

    Új lábasban kiolvasztjuk a szalonnát, majd mehet bele a kolbász és ezt is kiolvasztjuk.

    Következő a (lecsó)paprika, azért mert szeretném, ha ez teljesen szétfőne. Mikor kissé ez összeesett, akkor jöhet bele a vöröshagyma. Ezt is lepirítjuk. Már most szolidan fűszerezzük. A fokhagymát is hozzá keverjük.

    Ekkor jöhet bele kis lángon a pirospaprika (lehet csípős is). Elkeverjük, majd azonnal jöhet a paradicsom, némi vízzel kb 1 dl, felengedve.

    Mikor ez összeesett, beletesszük a tarhonyát. Pár percig forraljuk, közben megkóstoljuk és fűszerezzük, intenzíven!

    1-2 perc rotyogtatás után öntsük fel annyi vízzel, hogy pont ellepje. Nagy tűzön, gyakori kevergetés mellett puhára főzzük. Nem kell félnünk, a burgonyának nem kell majd sok idő, ez alatt nem fog szét főni a tarhonyánk. Megeshet, hogy pótolni kell a vizet. Esetleg, ha szeretnénk bele fehér bort, akkor most öntsünk vele kb fél decit.

    Mikor puha a tésztánk, beletesszük a krumplit. Gyakori kevergetés mellet, víz hozzá adásával főzzük. (Ekkor adjunk hozzá újabb fél deci bort. így akarod készíteni). Mikor piha a burgonyánk, készen vagyunk.

    Jó étvágyat!

    Tipp:

    A tarhonyát természetesen maradék tarhonyával (vagy burgonyával) is elkészíthetjük. Ebben az esetben, a kész hozzávalót csak a legvégén adjuk hozzá (a fehér bor 2. résztét is ekkor, 1 rottyantás és kész is.)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá