Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lecsós hús recept

Lecsós hús
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 db csirkecomb filézve
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 2 paprika
    • 1 nagyobb paradicsom
    • fűszerpaprika
    • 1 teáskanál sűrített paradicsom (elhagyható)
    • só, bors
    • olaj
    • fél bögre kuszkusz
    • 1 szál sárgarépa

    Elkészítése:

    Lecsót készítünk a felaprított hagymából, paprikából, paradicsomból és sűrített paradicsomból.

    A filézett húst nagyobb darabokra vágva, sóval, borssal ízesítve egy serpenyőben megsütjük, majd a kész lecsóhoz keverjük.

    A fél bögre kuszkuszt, egy bögre forró vízzel felöntjük és lefedve hagyjuk kb 30 percig, amíg teljesen magába szívja a vizet. Ezután belereszeljük a megtisztított répát és ízesítjük sóval, borssal.

    Jó étvágyat mindenkinek!

    Tipp:

    A lecsót kevés zsiradékkal (akár olívaolajjal) is el lehet készíteni, máris egészségesebb ételünk lesz! Hagyhatjuk “hosszabb lére”is, amit kevés víz hozzáadásával érhetünk el.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá