Lecsós hús

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb filézve
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 paprika
  • 1 nagyobb paradicsom
  • fűszerpaprika
  • 1 teáskanál sűrített paradicsom (elhagyható)
  • só, bors
  • olaj
  • fél bögre kuszkusz
  • 1 szál sárgarépa

Elkészítése:

Lecsót készítünk a felaprított hagymából, paprikából, paradicsomból és sűrített paradicsomból.

A filézett húst nagyobb darabokra vágva, sóval, borssal ízesítve egy serpenyőben megsütjük, majd a kész lecsóhoz keverjük.

A fél bögre kuszkuszt, egy bögre forró vízzel felöntjük és lefedve hagyjuk kb 30 percig, amíg teljesen magába szívja a vizet. Ezután belereszeljük a megtisztított répát és ízesítjük sóval, borssal.

Jó étvágyat mindenkinek!

Tipp:

A lecsót kevés zsiradékkal (akár olívaolajjal) is el lehet készíteni, máris egészségesebb ételünk lesz! Hagyhatjuk “hosszabb lére”is, amit kevés víz hozzáadásával érhetünk el.