Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lecsós hal recept

Lecsós hal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 cs fagyasztott tengeri halfilé (kb 700 g-os)
    • 6-7 paprika
    • 5 paradicsom
    • 1 kisebb cukkíni
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 kiskanál pirospaprika
    • 1 teáskanál ételízesítő
    • kevés őrölt fehérbors
    • tengeri só ízlés szerint
    • 2 evőkanál étolaj

    Elkészítése:

    A halszeleteket kevés delikáttal ízesített tejjel felengedjük. Ha kiolvadt, akkor a nedvességet leitatjuk róla és besózzuk.

    A zöldségeket nem túl vékony, kb fél centis karikára vágjuk.

    A halszeleteket a felforrósított olajon elősütjük, majd félretesszük.

    A visszamaradt olajban megpároljuk a hagymát, majd a tűzről levéve meghintjük pirospaprikával és egy tűzálló tál vagy tepsi aljára terítjük.

    Erre rakjuk a paprika, paradicsom, cukkini karikákat állítva, sorban, váltakozva, mintha saslikot készítenénk. Ha elfogytak a zöldségek, akkor az apróra vágott fokhgymával és az ételízesítővel meghintjük (sózni még ne sózzuk, mert a sótól a zöldségek hirtelen engednek levet), majd kb 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

    Mikor majdnem kész, a halszeleteket rátesszük és kb 10 perc alatt együtt készre sütjük. Ízlés szerint sózzuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá