Lecsós hal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 cs fagyasztott tengeri halfilé (kb 700 g-os)
  • 6-7 paprika
  • 5 paradicsom
  • 1 kisebb cukkíni
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • kevés őrölt fehérbors
  • tengeri só ízlés szerint
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítése:

A halszeleteket kevés delikáttal ízesített tejjel felengedjük. Ha kiolvadt, akkor a nedvességet leitatjuk róla és besózzuk.

A zöldségeket nem túl vékony, kb fél centis karikára vágjuk.

A halszeleteket a felforrósított olajon elősütjük, majd félretesszük.

A visszamaradt olajban megpároljuk a hagymát, majd a tűzről levéve meghintjük pirospaprikával és egy tűzálló tál vagy tepsi aljára terítjük.

Erre rakjuk a paprika, paradicsom, cukkini karikákat állítva, sorban, váltakozva, mintha saslikot készítenénk. Ha elfogytak a zöldségek, akkor az apróra vágott fokhgymával és az ételízesítővel meghintjük (sózni még ne sózzuk, mert a sótól a zöldségek hirtelen engednek levet), majd kb 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Mikor majdnem kész, a halszeleteket rátesszük és kb 10 perc alatt együtt készre sütjük. Ízlés szerint sózzuk.