Rántott hal krumplisalátával recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Rántott halhoz:
- 4 db halfilé
- só, bors
- fél citrom leve
- zsemlemorzsa
- liszt
- tojás
- étolaj a sütéshez
Krumplisalátához:
- 1 kg krumpli
- kevés lila vagy sonkahagyma
Tartárhoz:
- 4 dl tejföl
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 tk mustár
- 2 tk cukor
- só ízlés szerint
- 2-3 csepp citromlé
- kevés őrölt bors
Elkészítése:
A halakat egy fél citrom levével átkenjük, majd sózzuk, borsozzuk, bepanírozzuk és felforrósított olajban, közepes lángon kisütjük.
A krumplit meghámozzuk, karikára vagdossuk és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
A tartár hozzávalóit összekeverjük (kóstoljuk meg, ízlésünk szerint változtathatunk a fűszerek, ízesítők arányán), és végül belekeverjük a krumplit, illetve a karikára szelt hagymát.
Jó étvágyat ehhez az egyszerű, de annál finomabb ételhez!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.