Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott hal krumplisalátával recept

Rántott hal krumplisalátával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Rántott halhoz:

    • 4 db halfilé
    • só, bors
    • fél citrom leve
    • zsemlemorzsa
    • liszt
    • tojás
    • étolaj a sütéshez

    Krumplisalátához:

    • 1 kg krumpli
    • kevés lila vagy sonkahagyma

    Tartárhoz:

    • 4 dl tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 tk mustár
    • 2 tk cukor
    • só ízlés szerint
    • 2-3 csepp citromlé
    • kevés őrölt bors

    Elkészítése:

    A halakat egy fél citrom levével átkenjük, majd sózzuk, borsozzuk, bepanírozzuk és felforrósított olajban, közepes lángon kisütjük.

    A krumplit meghámozzuk, karikára vagdossuk és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.

    A tartár hozzávalóit összekeverjük (kóstoljuk meg, ízlésünk szerint változtathatunk a fűszerek, ízesítők arányán), és végül belekeverjük a krumplit, illetve a karikára szelt hagymát.

    Jó étvágyat ehhez az egyszerű, de annál finomabb ételhez!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá