Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott pulykamell majonézes krumplisalátával recept

Rántott pulykamell majonézes krumplisalátával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg pulykamell
    • 100 gramm sajtkrém
    • 3 ek mustár

    A bundához:

    • 50 gramm tömlőssajt
    • 1,5 dl tej
    • 3 ek liszt
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 gramm reszelt sajt
    • csipet bors és só
    • 1 kk fokhagyma granulátum
    • 0,5 kg zsemlemorzsa
    • 2 marék napraforgó mag
    • 0,6 liter olaj a sütéshez

    Majonézes krumplisaláta:

    • 8 közepes sárga burgonya
    • 5 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 közepes lilahagyma
    • 2 teáskanál só
    • 0,5 teáskanál bors
    • 2 teáskanál fokhagyma granulátum
    • 7 ek majonéz
    • 3 ek mustár
    • 60 dkg tejföl

    Elkészítése:

    Először a pulykát szeletekre vágjuk, majd kiklopfoljuk vékonyra. A hússzeleteket mustárban jól meg forgatjuk és egy órán pihentetjük a hűtőben.

    Ezalatt a krumplikat és a tojásokat külön-külön megfőzzük. Közben a lilahagymát vékonyra szeleteljük és egy nagy tálba helyezzük.

    Miután a krumpli puhára és a tojás keményre főtt hagyjuk kihűlni, majd összevágjuk és beletesszük a hagyma mellé. Ezután hozzáadjuk a többi alapanyagot, jó alaposan összekeverjük és letakarva hűtőbe tesszük.

    A húsokat kivesszük. A bunda hozzvalóit csomómentesre kikeverjük (a zsemlemorzsa, napraforgó és olaj kivételével), majd egyenként belemártjuk a szeleteket, végül zsemlemorzsás napraforgós keverékben megforgatjuk.

    Felforrósított olajban aranybarnára sütjük a húsokat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá