Rántott pulykamell majonézes krumplisalátával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rántott pulykamell majonézes krumplisalátával

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykamell
  • 100 gramm sajtkrém
  • 3 ek mustár

A bundához:

  • 50 gramm tömlőssajt
  • 1,5 dl tej
  • 3 ek liszt
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 tojás
  • 30 gramm reszelt sajt
  • csipet bors és só
  • 1 kk fokhagyma granulátum
  • 0,5 kg zsemlemorzsa
  • 2 marék napraforgó mag
  • 0,6 liter olaj a sütéshez

Majonézes krumplisaláta:

  • 8 közepes sárga burgonya
  • 5 főtt tojás
  • 2 közepes lilahagyma
  • 2 teáskanál só
  • 0,5 teáskanál bors
  • 2 teáskanál fokhagyma granulátum
  • 7 ek majonéz
  • 3 ek mustár
  • 60 dkg tejföl

Elkészítése:

Először a pulykát szeletekre vágjuk, majd kiklopfoljuk vékonyra. A hússzeleteket mustárban jól meg forgatjuk és egy órán pihentetjük a hűtőben.

Ezalatt a krumplikat és a tojásokat külön-külön megfőzzük. Közben a lilahagymát vékonyra szeleteljük és egy nagy tálba helyezzük.

Miután a krumpli puhára és a tojás keményre főtt hagyjuk kihűlni, majd összevágjuk és beletesszük a hagyma mellé. Ezután hozzáadjuk a többi alapanyagot, jó alaposan összekeverjük és letakarva hűtőbe tesszük.

A húsokat kivesszük. A bunda hozzvalóit csomómentesre kikeverjük (a zsemlemorzsa, napraforgó és olaj kivételével), majd egyenként belemártjuk a szeleteket, végül zsemlemorzsás napraforgós keverékben megforgatjuk.

Felforrósított olajban aranybarnára sütjük a húsokat.