Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott tál burgonyapürével, majonézes salátával recept

Rántott tál burgonyapürével, majonézes salátával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 8 szelet klopfolt karaj
    • 1 közepes karfiol
    • 40 dkg csiperke gomba
    • bors
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • liszt a panírozáshoz
    • zsemlemorzsa a panírozáshoz
    • 2 kg burgonya
    • víz
    • 10 dkg teavaj
    • kb 2 dl tej
    • étolaj a sütéshez
    • 3 evőkanál majonéz
    • ½ dl natúr joghurt
    • 1 szál répa
    • 1 csomag piros retek
    • fél jégsaláta

    Elkészítése:

    A klopfolt karaj szeleteket, sózzuk és borsozzuk majd pár percig hagyjuk állni.

    A krafiolt rózsára szedjuk és a gombával együtt megmossuk, lecsöpögtetjük, majd enyhén megsózzuk.

    Ezután a hús szeleteket, a karfiol rózsákat és a gombákat bepanírozzuk, azaz először megforgatjuk a lisztben, majd a sóval felvert tojásban és a zsemlemorzsában.

    A panírozott darabokat forró olajban kisütjük. Először a gombát, utána a karfiolt majd a húst.

    A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát leszűrjük, összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.

    A salátához meghámozzuk a répát és vékony csíkokra vágjuk. A retket megmossuk és felkockázzuk. A jégsalátát szintén megmossuk, majd vékony csíkokra szeleteljük. Ezeket egy tálba helyezzük.

    A majonézt a natúr joghurttal simára keverjük, majd a zöldségekre öntjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá