Rántott tál burgonyapürével, majonézes salátával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 8 szelet klopfolt karaj
  • 1 közepes karfiol
  • 40 dkg csiperke gomba
  • bors
  • 6 tojás
  • liszt a panírozáshoz
  • zsemlemorzsa a panírozáshoz
  • 2 kg burgonya
  • víz
  • 10 dkg teavaj
  • kb 2 dl tej
  • étolaj a sütéshez
  • 3 evőkanál majonéz
  • ½ dl natúr joghurt
  • 1 szál répa
  • 1 csomag piros retek
  • fél jégsaláta

Elkészítése:

A klopfolt karaj szeleteket, sózzuk és borsozzuk majd pár percig hagyjuk állni.

A krafiolt rózsára szedjuk és a gombával együtt megmossuk, lecsöpögtetjük, majd enyhén megsózzuk.

Ezután a hús szeleteket, a karfiol rózsákat és a gombákat bepanírozzuk, azaz először megforgatjuk a lisztben, majd a sóval felvert tojásban és a zsemlemorzsában.

A panírozott darabokat forró olajban kisütjük. Először a gombát, utána a karfiolt majd a húst.

A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát leszűrjük, összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.

A salátához meghámozzuk a répát és vékony csíkokra vágjuk. A retket megmossuk és felkockázzuk. A jégsalátát szintén megmossuk, majd vékony csíkokra szeleteljük. Ezeket egy tálba helyezzük.

A majonézt a natúr joghurttal simára keverjük, majd a zöldségekre öntjük.